Martoni Tabor

Márton És Környéke

Mit látogathatsz meg Mártonban és Ráckevén?

Iskolás koromban mi is igyekeztünk elkerülni a kulturális sétákat, de 1 napot mindenképp érdemes rászánni, hogy valamit azért még is tudjunk mesélni otthon apunak és anyunak. Amint vége a tábornak a szülők első kérdése úgy is az lesz, hogy "Arany bogaram, hát milyen volt a tábor?"

Ugye, hogy szuper lenne nem vállat rántani, hanem egy-két történelmi épületet megemlíteni? Nos, lássunk egy lehetséges napi programot:

Bőséges reggeli után a kirándulást a szigetszentmártoni Római Katolikus templommal kezdjük, majd a közelében lévő "Turul madár" emlékmű megtekintésével tisztelgünk őseink előtt. Rövid bemelegítőnk után irány a HÉV állomás.Az egy megállónyira lévő Ráckeve máris a lábunk előtt hever.
A megállótól mindössze 500 méterre található a Savoyai kastély (1702), mely a legelső világi barokk kastély volt Magyarországon. Közvetlenül mellette láthatjuk az Árpád szobrot (1897), melyet Szász Gyula készített horganyötvözetből.
A Szent István térre érve két műalkotásban is gyönyörködhetünk a János vitéz díszkútban (1999) és Szent István szobrában (2000), mely eredeti nagyságában ábrázolja államalapító királyunkat. Ahogy egyre jobban haladunk beljebb a város szíve felé, ellátogathatunk a Katolikus (1791-99) valamint a
Református (1909-13) templomba és hazánk egyetlen gótikus stílusú szerb ortodox templomába a Nagyboldogasszony templomba. Ráckevén járva persze nem hagyhatjuk ki az Árpád Múzeumot (1921) a Keve Galériát és a Városi képtárat (1997) sem. A ráckevei Árpád hídon átkelve - mely a Csepel-szigetet köti össze az 51-es úttal - eljuthatunk Kiskunlacházára és Dömsödre.

 

 

 


Főoldalspacer:spacer Tábor Bemutatásaspacer:spacer Tábori Programokspacer:spacer Olcsó tréninghelyszínspacerspacer
Márton és környékespacer:spacer Képgalériaspacer:spacer Árlistaspacer:spacer Partnereinkspacer:spacer Elérhetőségspacerspacer